Tasmanie

De volgende 4 dagen heb ik op Tasmanie doorgebracht. Ik heb een rondje (1200km!) over het eiland gereden. Het eiland is ongeveer zo groot als Ned en Belgie samen, er wonen echter maar 480.000 mensen. Het is er dus erg rustig, dat eigen heel lekker echter soms is het ook wat lastig, vooral voor benzine en boodschappen.

De boot vaart gedurende de hele nacht en komt om 8:00 aan. Na aankomst ben ik via Burnie naar Cradle Mountain gereden.

De tweede dag ben ik naar Hobart gereden. Dit stuk ging via de west kust, dat stuk is nogal bergachtig, slinger de slanger en op en neer, erg leuk om te rijden.

De derde dag ben ik naar Coles Bay gereden. Daar ligt de Wineglass Bay, een mooi stukje strand waar eigenlijk alleen maar foto’s van worden gemaakt. Er komen kan eigenlijk alleen relaxed via een bootje. Het dorpje (150 inwoners) was dit weekend toneel van de jaarlijkse triathlon en was nogal overspoeld met mensen.

De vierde dag ben ik via de oostkust en het noorden naar de boot gereden. Het klimaat in het oosten is veel droger, in het zuidwesten valt wel 10 keer meer regen.

3 comments

 1. Hoi Bastiaan,

  Dankzij een attente Ronald kregen we een linkje naar je weblog. Leuke trip, ik heb gelijk even virtueel meegewandeld met je in Sidney.

  Ik zal je maar een reactie sturen, anders heb je misschien helemaal het idee dat niemand dit leest 🙂

  Al kangaroe’s gegeten?

  Groetjes

  R.

 2. Hey Bas!

  Mooie verhalen hoor! Zo te lezen heb je het erg naar je zin. Ik ben benieuwd naar de laatste foto’s…

  Groetjes,
  Reinier

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *