Great Ocean Road

Na een nachtje op de boot doorgebracht te hebben ben ik naar de great ocean road gereden, dit is een stuk weg van iets van 250km lang de zuidkust. Jammer genoeg ligt slechts 1/3 echt direct aan de oceaan, dat zijn namelijk
de mooiste stukken.

Ik heb overnacht in Lorne, daar liep ik in de avond naar een uitzichtspunt. Onderweg naar dat punt kwam ik een koala tegen die net op het punt stond om een boom te gaan beklimmen. Een koala in het wild zien is nogal zeldzaam, dat was even geluk hebben.

De tweede dag ben ik naar Warnabool gereden. De kust op dit stuk van de weg bevat een aantal bijzondere, door de zee gecreerde, sculpturen.

Mocht iemand dit lezen en ook de great ocean road gaan rijden, dan raad ik aan om hem van oost naar west te rijden. Je rijdt dan namelijk aan de zeekant van de weg en dat maakt stoppen onderweg veel eenvoudiger.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *