The Ghan

Het stuk van Adelaide naar Alice Springs heb ik met de trein afgelegd. De trein doet er 27 uur over om Alice Springs te bereiken, dat betekend een nacht aan boord. Ik had voor een cabine met bed gekozen. Elke cabine heeft twee beden (boven elkaar), ik had een australier als kamergenoot.

De meeste tijd heb ik in de restauratiewagon doorgebracht, waar iedereen een beetje met elkaar zit te praten. Gelukkig waren de meeste mensen aan boord Australiers.

De trein maakt onderweg een tussenstop van 1,5 uur. Tijdens deze stop heb ik voor het eerst Aboriginals gezien, degene die ik tot nu toe gezien heb zijn niet ver verwijderd van zwerfers. Nergens heb ik een Aboriginal gezien die onderdeel van de westerse samenleving uitmaakt. De ‘blanken’ zijn over het algemeen ook niet echt positief over de Aboriginals die in de steden wonen.

Aan boord van de trein moest ik voor de 4e keer deze reis al mijn klokken verzetten en dat terwijl ik niet eens door een tijdzone ben gegaan. In het noorden doen ze namelijk niet aan zomertijd en in het zuiden wel.

1 comment

  1. Hoi Bas,

    leuk leuk! Eerst heb ik alle foto’s bekeken en nu je verslagjes gelezen, waanzinnig! Jij hebt je klokken idd verzet, wij ook weer vannacht haha.
    Je verhaal over de Aboriginals is wel schrijnend hè, het schijnt dat er velen ook aan de drank zijn geraakt ivm sociale problemen, heftig!

    Veel plezier weer, Mariken

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *