Outback

In plaats van zelf alle bezienswaardigheden te gaan bezoeken heb ik er voor gekozen om met een georganiseerde tour mee te gaan. Er zijn hier letterlijk 10-tallen touroperators, ik ben met Wayoutback gegaan. Ze doen het net een tikje anders dan de rest, ze hebben een degelijke 4-wiel aangedreven truck waarmee ze op de rustiggere plekken kunnen komen.

We begonnen met een groep van 15 (incl. 1 gids). Hiervan deden er 7 (waaronder ik) de 5 dagen tour, de rest haakte na 2 nachten af. De tour was primitief kamperen, we sliepen in ‘swags’ een canvas zak met op de bodem een matrasje. Daarin leg je een slaapzak (althans dat is de bedoeling, maar daar was het te warm voor), je hoofd ligt dus gewoon in de buitenlucht (daar waar alle enge dieren ‘s nachts vrij rondlopen 🙂 ). Met bril op was de nachthemel als dak geweldig, jammer dat ik die bril af moet doen om te slapen. Tijdens de tour heb ik alle zonsondergangen en zonsopkomsten wakker mee gemaakt, ze proberen zoveel mogelijk te doen in de ochtend want dan is het nog koel (dus om 4:00 op!).

De groep bestond voornamelijk uit stellen, de meeste in de 20, maar er was ook een echtpaar van rond de 55 (die waren erg humoristisch). De meeste waren nogal onder de indruk van alle gadgets die ik bij me had. Mijn kampeeruitrusting bestond uit 2 camera’s (waarvan 1 een dslr met panorama uitrusting), gps logger, Nokia N800, mobiel en een zonnepaneel om dit alles van stroom te voorzien. Dit alles heeft erg goed gewerkt in de droge, stoffige, hete outback.

We hebben zoveel mogelijk van de touristische attracties bezocht in de 5 dagen en daar veel gewandeld (tip: neem iets mee tegen vliegen!). Op dag 4 zijn we niet naar een touristische attractie geweest, maar zijn we op bezoek bij een aboriginal geweest. Zijn groep probeert een balans te vinden tussen het moderne leven en zijn originele kultuur, dit was een welkome afwisseling van het bezichtigen van alle bijzondere natuurverschijnselen in de outback.

2 comments

 1. Hi Bastiaan,

  Hartstikke goed, primitieve toestanden doorstaan. Moet toch geweldig zijn om onder de nachthemel te slapen!
  Bijzonder en spannend die dierengeluiden… Ik ga nu je foto’s bekijken. Veel plezier verder en tot mails.
  Kus van mama!

 2. Hoi Bastiaan,

  Nou, je heb het weer voor elkaar: Je staat aan de andere kant v/d wereld nu ook als Nerd bekend!

  Veel succes, bij ons valt je gelukkig minder op 😉

  Good luck, Mate!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *