Whitsundays

600km onder Cairns liggen aan de kust 74 eilanden. De meest populaire manier om deze te bezichtiggen is op een zeiltrip. Ik heb een 3 daagse trip gedaan. Het schip was een omgebouwde racer van ongeveer 17 meter. Het gezelschap bestond uit 10 vrouwen en 4 mannen.

De tocht was erg indrukwekkend. Naast zeilen (jammer genoeg was er niet enorm veel wind) hebben we gesnorkeld en over de eilanden gewandeld. Eén van de wandelingen ging naar Hill inlet, zonder twijfel de mooiste baai (meelfijn wit strand met straal blauw water) die ik tot nu toe gezien heb.

De zon was eigenlijk de enige spelbeker. De whitsundays liggen op 20 graden zuiderbreedte, binnen de keerkringen. Dat wil zeggen dat de zon tot de maximale 90 graden boven de horizon kan komen. Daardoor was er niet veel schaduw op de boot te vinden. De beste tijd om het noorden van Australie te bezoeken is eigenlijk in hun winter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *