Platypus

Ik heb al een aantal keer geprobeerd om één van de merkwaardigste dieren van Australie, de Platypus (vogelbekdier), in het wild te zien. Tot vandaag was me dat niet gelukt. Na rond vragen kwam ik er achter dat de beste plek om ze te zien het Eungella nationaal park is. In dat park ligt de rivier ‘Broken river’ en daar zouden ze in zitten.

Het vogelbekdier houdt, net als veel Australische dieren, niet van de zon. De beste tijd om ze te zien is daarom zonsondergang of zonsopkomst. Ik kwam te laat in het park aan om ze bij zonsondergang te zien, dus moest ik vroeg op (4:00). Gelukkig was dat het meer dan waard, er waren daar een hoop Platypussen te zien. Ik heb zo’n 3,5 uur naar ze staan kijken.

Ze op de foto zetten is niet makkelijk, bij zonsopkomst is er nog niet veel licht, ze zijn niet erg groot en ze zijn erg snel. Dit alles maakt een foto maken nogal lastig. Voor de fotografen, bekijk de exif info bij de fotos maar eens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *