Egypte

De eerste twee dagen heb ik besteed aan piramides kijken en in de zon liggen. Ik heb zo’n 20 piramides van dichtbij gezien en ben er in 3 binnen geweest. Bijzonder vind ik dat iedereen die van Giza bezoekt, maar bijna niemand de andere. Bij die van Dahshur was ik alleen met mijn taxichaufeur (verbazingwekkend genoeg was er toch nog een mannetje hier die  geld van me moest hebben), terwijl dat toch de oudste ‘echte’ piramide schijnt te zijn en iedereen er gratis in mag. Kruipen door de nauwe gangen was erg leuk, maar wel een aanslag op mijn bovenbeenspieren. Die ga ik nog wel een paar dagen voelen.

Daarna heb ik het Egyptische museum bezocht, dit museum stamt nog uit 1900, er is sinds die tijd niet veel aan gedaan. Ze zijn bezig om een nieuw museum te bouwen, ik kan aanraden om nog voor dat ze verhuizen het huidige museum te bezoeken.

`s-Avonds ben ik met de nachttrein naar Luxor gegaan. Ik had een coupe voor mezelf ($80 enkele reis), deze was groter dan degene die ik in Australië had. Het spoor in Egypte is echter niet zo best.

Luxor was een stuk schoner en minder  chaotisch dan Cairo, ik ben er dan ook een dag langer gebleven dan gepland. Alles in Luxor ligt redelijk dicht bij elkaar in de buurt, voor het bezoeken van de bezienswaardigheden op de west oever had ik dan ook voor twee dagen een fiets gehuurd. Het ritje naar de vallei van de koningen was pittig, maar dat kwam voornamelijk omdat mijn bovenbenen nog steeds pijn deden van het gekruip door de piramides.

Op de oost oever heb ik Karnak en de Luxor tempel bezocht. Karnak is echt bizar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *