Blue Mountains

Twee dagen ‘Blue Mountains’ zitten er al weer op, ook dit is veel te kort. De Blue Mountains liggen iets van 80 km te westen van Sydney en eigenlijk is de naam een beetje raar, het zijn geen bergen en ze zijn zeker niet blauw. Mooi is het er wel, het gebied staat op de wereld erfgoed lijst dus dat was ook wel een beetje te verwachten.

De eerste dag ben ik in het meest toeristische gedeelte geweest, daar hebben ze een mooi uitzichtpunt over de canyons gemaakt. Vroeger werden er kolen gewonnen onderin de canyons, die werden met een zeer stijl treintje uit de canyons gehaald. Dit treintje is er nog steeds en vervoert nu toeristen van en naar deĀ  bodem van de canyons. Ik ben naar beneden gelopen en ben met het treintje terug omhoog gegaan (iets van 150 meter).

De tweede dag heb ik een rondje (5 uur) in Wentworth Falls gelopen. Hier hebben ze een wandelpad gemaakt dat eerst langs de rand van 1 van de canyons loopt en op de terug weg loop je halverwege de canyonmuur. Aan het einde van de route ligt een riviertje dat zich de canyon instort.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *